Shinrin Yoku Veluwe

Vind je innerlijke rust met een bosbad

Jouw shinrin yoku gids 

Mary Stottelaar

Ik ben Mary Stottelaar.

In 2001 kwam ik op de Veluwe wonen en toen ontdekte ik hoe prettig ik me voelde in het bos. Van af en toe een wandeling door de prachtige bossen rond Putten is het langzaam een gewoonte geworden om elke dag te beginnen met een boswandeling van minimaal 1 uur. Dat doe ik nu al jaren, en het doet me goed. 


In 2015 was ik in Japan en daar hoorde ik voor het eerst over bosbaden oftewel shinrin yoku. Over hoe het daar werd ingezet als 'medicijn' tegen stress. Ik kon mij er alles bij voorstellen, want ik ervoer dat dagelijks. En toen ik daarna een keer in de gelegenheid was een echte bosbadsessie mee te maken, was ik helemaal om. De diepe ontspanning door volledig te focussen op de natuur via de oefeningen in een bosbad maakten mij nog duidelijker hoe helend de natuur is.


Ik ging mij verder verdiepen in de theorie achter bosbaden en heb een opleiding tot bosbadgids gevolgd aan de Academie voor Helende Natuur in België. Sinds medio 2023 geef ik bosbaden op de Veluwe, meestal in de omgeving rond Putten.

Wil je een keer meedoen? Schrijf je in via de knop of neem contact met me op voor meer informatie.


 

Inschrijven

E-mailen
Instagram